Hírek
Visszaállítják az “anya” és “apa” kifejezések használatát Olaszországban

Bátor döntésre szánta el magát Matteo Salvini olasz belügyminiszter, aki kezdeményezni fogja, hogy a személyazonosságot igazoló dokumentumokban az egynemű szülőket megsegítő elnevezések – “egyes számú és kettes számú szülő” – helyett visszaállítsák az “anya” és “apa” kifejezések használatát.

Bár a keresztény-konzervatív Salvini kezdeményezését szimbolikusnak nevezte, mégis hangsúlyozta, hogy vissza kell térnie Olaszországnak a hagyományos családmodell védelmének garantálásához.

Arról értesítettek, hogy a belügyminisztérium honlapján a személyazonosságot igazoló dokumentumokon “szülő #1” és “szülő #2” lehetőségek voltak feltüntetve. Ezt azonnal megváltoztattam, így már “anya” és “apa” szerepel a formanyomtatványokon” – fejtette ki a Lega elnöke, aki hozzátette: mindent meg fogunk tenni, hogy megóvjuk a nők és férfiak között köttetett szövetséget.

Salvini szerint a változás nem nevezhető számottevőnek, azonban elmondása szerint mindent olyan lépést meg kell tenni ez ügyben, amelyet az alkotmány engedélyez. A mostani szimbolikus rendelkezés tökéletesen illeszkedik abba a nemzeti politikába, amelyet az új bevándorlásellenes olasz kormány tűzött napirendre: a migránsok helyett a belső erőforrásokra kell törekedni az olasz népességcsökkenés mérséklésének érdekében, melynek kulcseleme a családok támogatása.

Forras