Hírek
Vécének használták a játszóteret a migránsok, 80 mil­li­ó­ért ta­ka­rí­tot­tak utánnuk, de Ko­csis Mátét támad­ják

Még ma íté­let szü­let­het abban a per­ben, amit a Hel­sinki Bi­zott­ság in­dí­tott a 8. ke­rü­leti pol­gár­mes­ter ellen. Csak mert bí­rálni merte a fris­sen fel­újí­tott par­kot tönk­re­tevő bevándorlókat!

Mint ismeretes, tavalyelőtt nyáron, amikor a Keleti pályaudvart és környékét az utcán élő migránsok ezrei lepték el, valóságos sátorváros jött létre a közeli II. János Pál pápa (korábbi Köztársaság) téren is – írja a ripost.hu.

A nemrég felújított parkot ellepő, szemetelő, a játszótéren a gyerekek homokozójában dolgukat végző, komoly károkat okozó migránsok tűrhetetlen állapotokat teremtettek.

Kocsis Máté józsefvárosi polgármester az elképesztő, közegészségügyileg is vállalhatatlan állapotok láttán indulatosan kifakadt.

Ezt írta ki a Facebookra:

“A nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkretették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen. Ezért a mai napon határozottabb fellépésre utasítottam a közterület-felügyelőket, és ugyanerre kértem a rendőröket is. Meg fogjuk védeni a közvagyont és minden törvényes eszközzel garantálni fogjuk a józsefvárosiak biztonságát!

Addigra már, mint ezer, nagyrészt afgán bevándorló táborozott a téren, a maga, nemegyszer törzsi, szokásainak megfelelően.

A Magyar Helsinki Bizottság jelentette fel Kocsis Mátét, mert, indoklásuk szerint, az egyenlő bánásmódról szóló törvény tiltja a zaklatást, azaz a megfélemlítő, ellenséges, megszégyenítő környezetet kialakító magatartásokat.

A kerület csak a migránsok távozása után láthatott neki az okozott károk kijavításának, a közegészségügyet veszélyeztető, sőt járványveszéllyel fenyegető helyzet felszámolásának.

A nemrég felújított park helyrehozatala végül ugyanis 80 milliójába fájt a nem éppen jómódjáról híres “nyóckernek”.