Aktuális
Tudományosan bizonyított, hogy disznózsírral való sütés hihetetlenül jó hatással van a szervezetre!

A BBC is beszámolt arról a rendkívül átfogó kutatási eredmények születtek a disznózsírról, és annak hatásairól.

Több mint 1000 nyers összetevőt elemeztek és rangsoroltak tudósok, hogy melyek nyújtják a legmegfelelőbb egyensúlyt az egészségünknek

– írta a BBC Future.

Ehhez minden ételhez egy táplálkozási pontszámot adtak, minél nagyobb ez a szám, annál inkább felelnek meg a napi táplálkozási szükségletünknek.

A disznózsír a lista nyolcadik helyét érte el, mert „remek forrása a B-vitaminnak és az ásványi anyagoknak”, egészségesebb, mint a bárány- vagy a marhazsír.

Sőt olyan élelmiszereket is megelőz, mint a lazac vagy a kelkáposzta.

A zsír bödönben jól tárolható, főzéshez is használható, de még a sütemények elkészítéséhez is finom lehet, bár sokaknak szokatlan. Sokan azt gondolják, hogy nem tesz jót az egészségnek, a táplálkozás szakértői szerint azonban a disznózsírnak csak pozitív egészségügyi hatásai vannak!

A zsír remek hatásai:

  • Az olívaolajat követve a második legegészségesebb zsír, mivel telítetlen zsírsavakból áll.
  • A disznózsír olajsav tartalmával enyhíti a depressziót, vagy annak kialakulását megelőzi.
    D vitamin forrásnak is jó.
  • Egyensúlyban tartja a hormonháztartást és támogatja a pajzsmirigy egészségesen működését.
  • Ami legmegepőbb, hogy míg az étolaj az egyik legrákkeltőbb élelmiszer, a zsírban megtalálható anyagok csökkentik a rák kialakulásának az esélyét, főleg a mellrák kifejlődésének esélyét csökkenthetik.
  • A koleszterinszintet is alacsonyan tartja, védi az ereket.
  • Igen magas a D-vitamin tartalma, ezért segítségével a barnás bőrelszíneződésektől is megszabadulhatunk. Elősegíti a kollagén termelődést, sok benne az omega3- zsírsav, az A-, és az E-vitamin.

Figyeljünk azonban oda arra is, hogy biodisznózsírt vásároljunk, mert a kereskedelemben kapható zsírok gyakran más hidrogénezett összetevőket is tartalmaznak.

Forras