Aktuális
Több mint 20 millió forintot gyűjtöttek össze az anya nélkül maradt hármas ikreknek

Eddig csaknem 24 millió forintot gyűjtöttek össze a hajdúszoboszlói hármas ikrek számára, akiknek édesanyja meghalt a szülés után – derül ki a családot támogató Tündérkör Alapítvány Facebook-oldalán közzétett bejegyzéséből. A posztot eddig több mint kétezer ember osztotta meg, a gyűjtés folytatódik – írja az mno.hu.

 

Tóth Ferenc, a Tündérkör Alapítvány kuratóriumi tagja a Hír TV-nek elmondta: nemcsak Magyarországról, hanem Németországból, Amerikából és Ausztráliából is sok felajánlás jön.

A 29 évesen megözvegyült kamionsofőr egyelőre nem szeretne senkit sem megvádolni, még várja a boncolás eredményét. Ha kiderül, hogy valaki hibázott, feljelentést tesz a rendőrségen. Felelőst keres, és feldúltan azt kérdezi: A feleségem csak egy strigula volt az egészségügynek? – idézi a férfi szavait a Bors.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a Borssal közölte: az ügyben nem indult büntetőeljárás. A babák jól vannak, az intenzív osztályon erősödnek, az apa mindennap bemegy hozzájuk, félórát tölthet velük.

Mint ismert, a három kicsi, két kislány és egy kisfiú egészségesen jöttek a világra, de édesanyjuk állapota folyamatosan romlott és nem sokkal később meghalt a debreceni klinikán.

A fiatal férfi most egyedül maradt az ikrekkel. Miután az eset hamar elterjedt az interneten, nagyon sokan, barátok, ismerősök, ismeretlenek ajánlottak fel segítséget az apukának.

Forras