Aktuális
Több magyar házba is betörtek az illegális bevándorlók, egy asszony seprűvel kergette el őket – videó

Több házba is betörtek az illegális bevándorlók Majdányon. A magyar-román-szerb hármashatár közelében található településen mostanában sok migráns fordul meg. A helyiek azt mondják, hogy az idegenek több portára is betörtek. Főként a gyümölcsösökben és a kertekben, illetve az elhagyatott házakban garázdálkodnak.

Dóró Magdolna gyümölcsösébe vezette stábunkat. Megmutatta a helyet, ahol összetűzésbe került az illegális bevándorlókkal pénteken.

„Itt kezdték ledobálni a pokrócaikat. Nekiestek azonnal a szőlőknek. Én addigra már ideértem, és fogtam a söprűt, ahogy csak bírtam. Ordítottam nekik, hogy mars, mars. És akkor ezzel a részével, mert ahogy mondják a jogaik nem sérülhetnek, azért nem a fa részével ütöttem őket.”

A majdányi asszony elmondta, halálfélelmet érzett, amikor portáján körbevették a migránsok. A söprűjével védekezett. Azzal próbálta távol tartani az ott garázdálkodókat. Sokan fenyegetően léptek fel vele szemben. Dóró Magdolna, Majdány: 

„Akkor ért el a nagy félelem, amikor felemelték a kezüket ököllel és elkezdték kiabálni, hogy „Allah akbar, Allah akbar”.

A többiek, pedig az ég felé el kezdtek mutogatni az ég felé és mondták, hogy Allah, Allah.”

Az idegenek végül a kukoricáson keresztül szöktek el. Magdolna a rendőrséget is kihívta. A migránsok a szomszéd felújításra váró házába is betörtek. Az elhagyatott épületben éjszakáztak. Elmentünk a házba, ahol éjszakáztak az illegális bevándorlók. Akkor elhagyták a területet, amikor megtalálták őket a háziak és megkérték őket arra, hogy távozzanak.

A padláson pokrócok és hulladék. Fehér László elmondta, nem ez volt az első eset, hogy Közel-Keletről érkező férfiak hatoltak be az épületbe. A padlás és a feldúlt szobák is arról árulkodnak, hogy egy kisebb csoport itt húzta meg magát. Mint mondja, nem ez volt az első eset, hogy bevándorlók éjszakáztak a birtokán, de ennyi emberrel még előtte nem találkozott.

„Átjöttünk az öcsémmel. 28 migráns volt a lakásban. Az ablakokat kiverték, az ajtót felfeszítették. Padláson voltak. Szobákban voltak. Minden irányba voltak. Kizavartuk őket 3-4 alkalommal. Visszajárnak. Ma reggel is voltak. Az ajtót sem tudom bezárni.”

Azóta nem zárja a kapukat. Feleslegesnek érzi, hiszen úgyis újra felfeszítenék. Így legalább az újabb károktól is megkíméli azt, az épületet, amelyet a családja részére szeretne renoválni.

Sikerült néhány a főúton sétáló migránst is lencsevégre kapnunk, akik nyilatkozni nem kívántak. Rendőröket már nem láttunk a helyszínen.

Forras