Aktuális
Teljes képzavar! Megmondta a tüntetés szervezője, hogy meddig akarják folytatni

A szombati demonstráció felszólalói értékelték a történteket az ATV-ben. Az aktivisták annak örülnek, hogy szélsőjobbos és DK-s érzelmű embereket is összehoztak és, hogy békésen zajlottak az események. A most szombati tüntetésre már 50 ezren jelezték, hogy eljönnének.

Az ellenzék összefogásáért és új választás kiírásáért tüntettek!

Helyzetbe hozzák az ellenzéket?

Mindenkiben van egy kritika az ellenzéki pártok irányába, de Lukácsi úgy véli, ők is számot vetnek a saját teljesítményükkel kapcsolatban, hiszen nehéz ezt sikerként értelmezni. Annak ellenére, hogy a szombati esemény a kormánynak üzent, helyzetbe hozta az ellenzéki pártokat is, mert látványosan nem működtek együtt a kampányban, míg a múlt heti helyszínen „Vona Gábornál is radikálisabb valaha volt jobbikos” és DK-s aktivista is jelen volt. Ők azt tették meg, amit az ellenzéki pártok nem tudtak korábban- jelentette ki az aktivista, aki szerint a tömegben is érezhető volt, hogy van igény a folytatásra.

50 ezren jönnének a következőre

Az e hét szombatjára tervezett demonstrációra már most 50 ezren jelezték érdeklődésüket. Mint mondta: soha nem volt még ilyen magas az érdeklődés második tüntetés meghirdetésével kapcsolatban, szerinte ez bizakodásra ad okot. Jó ötletnek tartaná azt is, ha bizonyos eseményekhez kötnék a tüntetést, mint például Orbán Viktor eskütétele, vagy vitatott törvények elfogadása. Hozzátette ugyanakkor, hogy ezek még képlékeny dolgok, formálódnak a szervezőkben is. Megjegyezte: látnia kell Orbán Viktornak, hogy van egy tömeg, aki „képes kivonulni” az utcára, és ha igazságtalan törvényeket hozna, akkor számíthat rá, hogy ez újra megtörténik.

Lányi: nem volt atrocitás

Értékelte a megmozdulást Lányi Örs is, aki a műsorban először is megköszönte a szerinte több mint százezer részvevőnek a közreműködést, majd elmondta, hogy a tömeg békésen és méltóságteljesen vonult, és szerinte senkit nem tartott vissza, hogy kamerák lettek felszerelve a helyszínen. A rendőrség felügyelte a tüntetést, feladatuk az volt Lányi elmondása alapján, hogy aki eltakarja az arcát, azt kiemeljék a tömegből, mert az elzárással büntethető. Lányi szerint mindenki vállalta az arcát, nem volt semmilyen atrocitás.

A tüntetés célja

Beszélt arról is, hogy külföldön és vidéken is több helyen felvonultak, küldték a képeket a helyszínekről, aminek nagyon örültek. Lányi kijelentette, addig folytatják a demonstrációkat, amíg a céljukat el nem érik, amíg a kormány ki nem áll, és mond nekik valamit. A szervező beszélt arról is, hogy először is a közmédia megtisztulására van szükség, mert az segíti szerinte az emberek tisztább gondolkodását, ezután kellene új választási rendszer, majd jöhetnének az új, előrehozott választások.

Forras