Aktuális
Schulz szerint neki kellett volna mennie Merkelnek keményen a magyaroknak és a lengyeleknek
A német kancellár szó nélkül elmegy a magyar és a lengyel demokráciát ért támadások mellett – jelentette ki Martin Schulz a Der Spiegel-nek adott csütörtöki interjújában. Schulz saját magáról azt mondta, ő az egyetlen politikus, aki képes volt beismerni és legyőzni az életútjában előforduló „katasztrófákat”, emiatt sokan tekintenek rá úgy, mint aki kijött minden „slamasztikából”, az alkoholizmusból, a fiatalkori munkanélküliségből és a hajléktalanság fenyegető veszélyéből.

 

Mint arról a Mandiner.hu beszámol, a német szociáldemokrata párt kancellárjelöltje, Martin Schulz egy német lapinterjúban arról beszélt, Angela Merkel „profi a problémák elodázásában, emiatt egy szava sincs a lengyel és a magyar demokráciát ért támadásokról. Felrótta továbbá, hogy Merkel nem beszél „a rossz állapotban lévő iskolákról, a menekültek rossz helyzetéről, az adóelkerülésről, a pénzügyi- és bankválságról, az uniós intézmények reformjáról” sem. A kancellárjelölt saját látványos népszerűségvesztése kapcsán arról beszélt, bár az adatok tényleg nem kedveznek neki, de a választási kampány még nem kezdődött el, és a közvéleménykutatások szerint a megkérdezettek fele úgy látja, még nem dőlt el a választás.

Schulz az interjúban azért is bírálta Angela Merkelt, mert nem árulja el a választóknak, mit is tervez a választások után. A baloldali politikus szerint ezzel Merkel „elhanyagolja a kötelességét” és veszélyezteti az ország jövőjét. A szociáldemokrata politikus kitért arra, ő közelebb áll az emberek problémáihoz, mivel Merkelből hiányzik a bátorság és az erő ahhoz, hogy a problémákat kimondja és változtasson rajtuk. Schulz saját magáról azt mondta, ő az egyetlen politikus, aki képes volt beismerni és legyőzni az életútjában előforduló „katasztrófákat”, emiatt sokan tekintenek rá úgy, mint aki kijött minden „slamasztikából”, az alkoholizmusból, a fiatalkori munkanélküliségből és a hajléktalanság fenyegető veszélyéből.

Donald Trump amerikai elnökről szólva elmondta, Trump még annál is rosszabb elnök lett, mint ahogy ő azt korábban elképzelte. Szerinte Trump magát és családját a törvények felé helyezi. De kritizálta Trumpot a Twitter használatával kapcsolatban is, mert szerinte 140 karakterre redukálni komplex politikai kérdéseket veszélyes dolog.

Forrás.

fotó: 888.hu