Hírek
Putyin: Szíria felszabadult a menekültek térjenek haza újjáépíteni az országot

Vlagyimir Putyin szerint Szíria felszabadult a terroristák elnyomása alól és a szír menekülteknek vissza kell térniük hazájukba, hogy újjáépítsék az országot.

“A helyzet az országban napról-napra javul. Az oroszok által támogatott szíriai fegyveres erők felszabadították a terroristák elnyomása alól szinte az egész ország területét, beleértve a történelmi keresztény régiókat is,”mondta Putyin hétfőn egy megbeszélésen ahol az ortodox keresztény gyülekezetek vezetőivel találkozott – írja az RT.

Moszkva segíteni fogja a szent helyek helyreállítását nemcsak a szíriai keresztényeknek, hanem a muzulmánoknak és zsidóknak is – jelentette ki az orosz vezető.

A keresztény népesség, de a más vallású menekültek visszatérése döntő szerepet játszhik a háború sújtotta ország békés életének helyreállításában – hangsúlyozta Putin.

“Az elmúlt években az orosz állam az orosz ortodox egyházzal és más vallási szervezetekkel együtt humanitárius segélyt nyújtott Szíria számára. Nagyon fontos, hogy a lehető legrövidebb időn belül létrejöjjön a békés élet, hogy az emberek minél előbb visszatérhessenek hazájukba és kezdjék meg újjáépíteni az országot”- hangsúlyozta Putyin.

Forras