Hírek
Orbán Viktor is üzent a barcelonai terror után! Kimondta, amit egyik elnök sem mert!

Van egy magyar sérültje a csütörtöki barcelonai támadásnak – jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján. Egy magyar nő könnyebben megsérült, de már el is hagyhatta a kórházat – írja az MTI.

Orbán Viktor miniszterelnök táviratot küldött Mariano Rajoy spanyol kormányfőnek a barcelonai merénylet kapcsán – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-t.

A kormányfő azt írta, mély megdöbbenéssel értesült a csütörtökön, Barcelonában elkövetett terrortámadásról. A magyar emberek nevében együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és gyors felépülést kívánt a sérülteknek.

Orbán Viktor leszögezte:

“ez a szörnyű támadás megerősíti azon meggyőződésünket, hogy az előttünk álló időszak legfontosabb feladata Európa és az európai emberek biztonságának helyreállítása”.

“Biztosíthatom, hogy kormányom továbbra is minden rendelkezésére álló eszközzel támogatni fogja közös küzdelmünket az Európát sújtó terrorista támadásokkal szemben” – zárta a spanyol kollégájához intézett táviratát a magyar miniszterelnök

Forras