Hírek
Orbán találkozóra hívta Merkelt a V4-elnökséggel

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkelnek német szövetségi kancellárrá történt újbóli megválasztásához, Horst Seehofernek pedig belügyminiszteri kinevezéséhez. A magyar miniszterelnök szerint egy – a magyar V4-elnökség keretében megvalósuló – magas szintű találkozó jó alkalmat kínálna a közös jövőnket érintő kérdések megvitatására.

A Merkelhez írt levelében Orbán Viktor úgy fogalmaz:

A magyar-német együttműködés már számos alkalommal járult hozzá meghatározó módon kontinensünk sorsának pozitív alakításához.”

Európa jelenlegi helyzetét látva nem lehet más célunk, mint hogy kormányaink szoros együttműködésére és a német-magyar barátságra alapozva dolgozzunk kontinensünk biztonságának helyreállítása, gazdaságaink fejlesztése és állampolgáraink sikeres boldogulása érdekében”

– írta Orbán Viktor, aki kifejezte meggyőződését, hogy a következő évtizedben Németország és a visegrádi négyek is Európa stabilitásának és fejlődésének letéteményesei lesznek.

Ennek megfelelően egy, a magyar V4-elnökség keretében megvalósuló, magas szintű találkozó jó alkalmat kínálna a közös jövőnket érintő kérdések megvitatására.

Levele zárásaként a magyar kormányfő jó egészséget és sok sikert kívánt a német kancellár előtt álló kormányzati időszakhoz.

Orbán Viktor a Horst Seehoferhez írt levelében köszönetet mondott az elmúlt években miniszterelnökökként kialakított bizalmi együttműködésért.

Utalva a korábbi bajor kormányfő Magyarország iránti nyitottságára, Orbán Viktor emlékeztetett: sikerült még szorosabbra fűzni a hazánkat és Bajorországot több mint ezer éve összekapcsoló baráti köteléket és tovább erősíteni sokoldalú kapcsolatainkat.

Nagy örömömre szolgál, hogy a berlini szövetségi kormány tagjaként a jövőben is együtt dolgozhatunk a kontinensünk előtt álló kihívások megoldása érdekében, közös keresztény és polgári értékeinkre alapozva”

– írta az új német belügyminiszternek a magyar kormányfő.

kiemelt képünk illusztráció!

Forras