Aktuális
Nyártemető 30 fokkal, veszélyt hoz a hidegfront

10 fokos lehűlés, eső és olyan szélvihar, hogy hétfőre már narancssárga figyelmeztetést is kiadtak.

Pénteken még többnyire derült, kissé felhős lesz az ég, mindenhol kisüt több órára a nap. Késő délutántól megnövekedhet a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A déli szél többfelé megélénkül, olykor meg is erősödik. A hőmérséklet délután 27-31, késő este 15-20 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Szombaton mindenütt beborul az ég, egyre több helyen valószínű eső, zápor. Késő délután észak felől szakadozni kezd a felhőzet. Az északnyugatira, északira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 14 és 20, másutt többnyire 20 és 26 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a fél országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a 70 km/órásnál erősebb szél miatt. 

Vasárnap több órára kisüt a nap, napközben már nem valószínű csapadék. A légmozgás élénk, helyenként erős lesz. A leghidegebb órákban 6-12 fok lesz. Napközben 18-22 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Hétfő reggelre ismét erősen megnövekszik a felhőzet, majd délután északnyugat felől fokozatosan kiderül az ég. Több helyen lehet eső, zápor. Az északnyugatira forduló szelet többfelé viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Hétfőre is él veszélyjelzés a szélvihar miatt, néhány megye kivételével az egész országra, négy megyére pedig másodfokú, narancssárga figyelmeztetés érvényes.   

 

Kiemelt kép: MTI/Varga György