Aktuális 15894780_1063803117078392_3311664088062699503_n-e1483817561655
MÁRIS ELKEZDTÉK LOPNI A RÁSZORULÓKNAK AZ UTCÁRA KIAKASZTOTT KABÁTOKAT

A Szabadfogas mozgalom csupán szombatin indult, de a hiénák máris megjelentek. Az utcára kiakasztott ruhadarabokból a jó állapotban lévő tiszta kabátokat kezdték el lopkodni. A civil kezdeményezés célja az volt, hogy a fagyos időben segítsen azokon az embereken, akik az utcán élnek.

A budapestiek is nagyon dicséretesen tejsítettek. A forgalmasabb helyeken kitett „ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet” feliratokkal ellátott fogasokon szépen gyűltek a meleg kabátok.

Ahogyan az sajnos várható is volt, a hiénák nem tudták kihagyni ezt a remek lehetőséget. A Népszava idézi a Vígszínház előtt történteket. Az egyik adományozó Facebook-oldalán azt írta: Négy jól öltözött, ám meglehetősen „rosszarcú” személy válogatott az elsősorban hajléktalanoknak szánt kabátokból. „Hajléktalan, rendőr sehol a közelben. Hiénák várják a szabadrablást, szinte marakodva lesik a portékát, nyomban rámennek a tiszta, minőségi, jó holmikra, undorral lökik félre a sálat, a sapkát”. A lap úgy tudja, hasonló esetek történtek Debrecenben is.

A színház előtt kisebb dulakodás is kialakult, csak a közterület-felügyelet, illetve a rendőrök megjelenése után csillapodtak az indulatok. A ruhaneműkre késő délután is egyenruhások vigyáztak. A hatalmas halom azonban addigra eltűnt.

Forrás: alfahir.hu