Hírek
Lakókocsis vándorcigányok miatt kellett bezárni egy brit iskolát, a szülők féltik a gyermekeiket

A brit Express beszámolója szerint az elmúlt öt hónapban másodjára kellett bezárni egy általános iskolát, mert a vándoréletet folytató cigányok ismét lehorgonyoztak furgonjaikkal az osztálytermektől mindössze pár méterre.

Alig egy hete folyt a tanítás a nuneatoni Camp Hill általános iskolában, mikor az igazgatónak szünetet kellett elrendelnie. A drasztikus lépésre azért volt szükség, mert egy nyolc lakóautóból álló cigánykaraván kempingezett le az iskola tövében.

A vezetők a gyerekek, a személyzet és a családok védelmében rendelték el a rendkívüli iskolai szünetet.

A szülőket tájékoztattuk arról, hogy biztonsági okokból lezártuk az intézmény oldalsó kapuit, és csak a főbejáraton lehet bejutni”

– mondta az igazgató, majd hozzátette, hogy előreláthatóan pénteken már kinyit az iskola.

A warwickshire-i rendőrséget az intézményvezető felkérte, hogy nagy erőkkel vonuljanak ki és és zavarják el a csoportot.

Nem ez az első alkalom, hogy a banda miatt be kellett zárni az iskolát. Áprilisban három napig nem volt tanítás, mivel akkor a mostaninál is több, egy 17 lakóautóból álló csoport állt az iskola elé.
A szülőket és az iskolai alkalmazottakat felháborította, hogy a karaván tagjai a szemetüket és a használt pelenkákat nemes egyszerűséggel áthajították az iskola játszóterére.

Nyolc órákat dolgozom naponta, de most szabadságot kellett kivennem, hogy a gyerekemre vigyázzak. Nem az iskola hibája az ügy, de meg kellene akadályozniuk, hogy mindenféle jöttment előttük táborozzon le”

– fogalmazott a 34 éves Fay Goddard, akinek a gyermeke is az intézménybe jár.

A szülő szerint felháborító, hogy olyanok miatt szünetel az oktatás, akik nem fizetnek adót és nincs munkájuk.

A rendőrségnek nincs könnyű dolga, ha ki akarja lakoltatni a cigánykaraván tagjait, hiszen a nuneaton-i önkormányzat korábban megkurtította a helyi rendőrség jogait. Beismerték, hogy a rendőrök “emberi jogokra” hivatkozva sokkal nehezebben tudják már elűzni onnan a csoportot.

Forras