Aktuális
Kitört a háború!

Rakétákat lőttek ki szerda éjjel Szíriából a Golán-fennsíkon állomásozó izraeli katonaságra. A légvédelemnek 20 rakétát sikerült még a levegőben megsemmisítenie.

A támadásnak nincsenek áldozatai. Az anyagi kár korlátozott, az izraeli erők viszonozták a röviddel éjfél után indított támadást – közölte egy izraeli katonai szóvivő, aki szerint a rakétákat irániak indították.

Közölte, tudják, hogy az iráni al-Kudsz brigád mért csapást az izraeli katonaság első vonalára. Izrael igen komolyan veszi az iráni támadást – mondta a szóvivő.

Az al-Kudsz az iráni Forradalmi Gárda része, a külföldi hadműveletek végrehajtása a feladata.

Egy későbbi jelentés szerint aszíriai légvédelem izraeli rakétákat lőtt le.Egy pár órával későbbi, újabb hivatalos szíriai közlés szerint az izraeli rakéták katonai támaszpontokat találtak el,egy lőszerraktárt, és egy katonai radart.A SANA azt állította, hogy “a légvédelem több tucat rakétát lőtt le a szíriai légtérben”.

Az izraeli légierő előzőleg, kedd este légicsapást mért egy szíriai légi támaszpontra. A támadásban a hírek szerint 15-en haltak meg, nyolcan közülük irániak.

Izrael súlyos fenyegetést lát a damaszkuszi kormányt támogató iráni fegyveresek jelenlétében, és attól tart, hogy Irán meg akarja vetni a lábát Szíriában, ahonnan a libanoni síitákkal és a szíriai hadsereggelközös frontot nyithat Izrael ellen.

A Golán-fennsíkon készültség van, és megnyitották az óvóhelyeket.

Forras