Ötletek
Karcsú vonalak, barna bőr – A sárgabarack jótékony hatásai, amikről fogadjunk te sem tudsz!

A nyárban többek között az egyik legkellemesebb dolog, hogy válogathatunk a mennyei szezonális gyümölcsök közül, amelyek hazánkban is megteremnek, ennélfogva még egészségesebbek, mint trópusi társaik.

Közöttük szeretnénk külön kitérni a fantasztikus ízű sárgabarackra, amelynek számos jótékony hatása van az egészségünkre nézve azon kívül, hogy az ízlelőbimbóinkat kényezteti.

Ideális alak

Először is vizsgáljuk meg azt, hogy hogyan támogathat minket az ideális alak elérésében. Beilleszthető egy fogyókúrás programba is, mivel a gyümölcsök közül viszonylag alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezik. Például kevesebb, mint a fele a szénhidrát tartalma a banánéhoz képest, de még a cseresznyénél és a meggynél is alacsonyabb, amely ízben talán nem érezhető annyira.

Magas rosttartalma révén csökkenti a benne lévő szénhidrát felszívódását, növeli a tranzitidőt és segíti a megfelelő méregtelenítést, ami egy fogyókúra szempontjából nagyon is előnyös tulajdonság.

Fontos, hogy mindig nyersen fogyaszd, mert az aszalt változatra vagy a lekvárjára már más adatok jellemzőek.

Bőröd egészsége

Nem csak elfogyasztva, de külsőleg alkalmazva is segítségedre lehet.

A barackmag olaja magas E-vitamin tartalommal rendelkezik, amely egy erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású vegyület. A bőrre kenve lassítja az öregedést, ugyanakkor elfogyasztva is kifejti hatását, amely a bőrödön is látszódni fog.

A húsából pakolást is készíthetsz, amely segít a pattanások eltüntetésében, a bőr selymessé, rugalmassá varázsolásában. Amellett, hogy lassítja az öregedést, víztartalmának köszönhetően hidratálja is a sejteket.

Magas béta-karotin tartalommal rendelkezik, erről árulkodik a sárga színe is. Ezt rendszeresen fogyasztva nem csak a rák kialakulásával veheti fel a szervezeted a harcot, de abban is segít, hogy a barnulásod eredményesebb és szebb legyen. Ha túlzásba esel a fogyasztásával, akkor a bőröd sárgásan elszíneződhet.

Általános egészség

A sárgabarackról általánosan elmondható, hogy a benne található áldásos tápanyagok segítik az immunrendszer erősödését, a szív-érrendszer egészségének fenntartását, a sejt öregedés csökkentését, a rákos sejtek kialakulásának megelőzését, a csontok egészségének fenntartását.

Miért ne majszolnál el most azonnal egy finom sárgabarackot.?!

Forras