Aktuális
Júniusban négyszer annyi migráns próbált Magyarországra jutni

A magyar határhoz közeli Palicson is migránscsoportokra bukkant az M1 stábja. Lényegében mostanra a teljes szerb-magyar határszakaszon az erdőkben, tanyákban megbújva várnak a megfelelő alkalomra. Azt mondták: fordított életet élnek, vagyis nappal alszanak, éjjel pedig folyamatosan próbálkoznak. Eddig júniusban már négyszer annyian jöttek, mint áprilisban egy egész hónap alatt.

Délután fél egykor is aludtak még migránsok a magyar határhoz közeli elhagyott, palicsi tanyán. A mintegy 2 tucat bevándorlóból álló csoport gyakorlatilag éjszakai életmódot folytat. Nappal alszanak, éjjel pedig folyamatosan kísérleteznek illegális határátlépéssel.

Közben egész hétvégén óriási nyomás alatt volt a déli határ, 264-en próbáltak Magyarországra átjutni.

Júniusban, összesen 662 illegális belépési kísérlet volt a dél határon, ami jóval több mint egész májusban, az áprilisi adatnak pedig csaknem a négyszerese.

A hőkameráknak köszönhetően azonnal észreveszik az illegális bevándorlókat és még azelőtt elkapják őket, hogy átjutnának a második kerítésen.

Az emberi erőforrások minisztere egy lengyel hetilapban megjelent interjúban beszélt arról, hogy több millió ember tart Európa felé, ezért beszélni kell arról, hogy milyen jövőt szeretnénk. Balog Zoltán hozzátette: az illegális bevándorlás nem esélyt, hanem veszélyt jelent Európára.

Forras