Hírek
Jövő héten lerohanja a rendőrség a hajléktalanokat

A budapesti hajléktalanság problémájára rálátó három egymástól teljesen független forrás is arról számolt be a Mércének, hogy nagy rendőrségi akció készül a jövő hét elején – minden valószínűség szerint október 16-án és 17-én. A 24.hu megkérdezte a rendőrséget, akik azt válaszolták, nem kommentálják a lapértesülést.

A Mérce forrásai szerint

a nagyszabású fellépés egyrészt a hajléktalan emberek belső kerületekből való kiszorítását célozza meg, de felmerült a külterületeken, saját készítésű kunyhókban élők elleni razzia is.

Egyes külső kerületek kapitányságainak rendőreit is bevezénylik a belső kerületekbe.

A lap rámutat, hogy az akció időzítése aligha véletlen. ÉS erre utal az is, hogy a rendőrség a 24.hu figyelmébe ajánlott egy nemsokára hatályba lépő új szabályt. Október 15-én, hétfőn lép életbe az életvitelszerű közterületi tartózkodásra vonatkozó új szabályozás, amely országosan tiltja, hogy a megfelelő lakhatással nem rendelkező emberek az utcán tartózkodjanak. Az új szabályok értelmében, ha 90 napon belül háromszor is figyelmeztetnek a rendőrök egy hajléktalan embert amiatt, mert közterületen él, szabálysértési eljárást indítanak ellene.

Nemrég az okozott óriási felháborodást, hogy a hajléktalanok egyetlen vagyontárgyait, a magukkal cipelt ruhákat, szatyrot és annak tartalmát megsemmisíthetik a hatóságok.

Forras