Receptek
Így készül a hamisítatlan Szabolcsi babgulyás!Te is szereted?

Amennyi hely annyi szokás.Az ország több részén is ettünk már babgulyást de amit Szabolcsi faluban készítettek nekünk az nem volt semmi!
Egy másik ügy kapcsán keveredtünk Kisvárda mellett egy kis falúba,ahol ép babgulyás készült,az alapanyagok látván el is kértük a receptet hogy megosszuk veletek.
Íme a recept:Négy nagy fej hagymát összevágott a hölgy és házi sertészsíron megdinsztelte,pirospaprikával megbolondította.

Mikor ez megtörtént ment bele 3 darab paprika kockára vágva,majd 3 paradicsom.
Ami feltűnt nekünk a paradicsomról ellett távolítva a haja csakis a paradicsom húsa került bele.
Mikor ez megtörtént kb 2-3 deciliter vizel nyakon öntötte,és fedőt tett rá.
Majd 10-15 percig szétfőzte a lecsós alapot,aztán egy az egyben a fazékba került egy méretes füstölt házi csülök,majd borsot és csípős házi paprika krémet tett bele(Gulyáskrémet) majd annyi vízzel öntötte nyakon hogy ellepje a füstölt hús.
Közel két óráig csak ebben főt ez lett az alaplé,mikor a füstölt hús levált a csontról,azt kivéve egy tálcára a színhúst levéve felkockázta és ment vissza a fazékba,kockára vágott sertéshússal együtt.
Közel egy óra főzés után ismét izésítette delikát bors,sót nem is használt a füstölt húsból kifőtt só miatt.
Ami még feltűnt nekünk a bab nem ebben a lében főtt hanem külön egy másik edénybe.Majd ment bele az előfőzött bab és a házi szaggatott tészta és 10 perc főzés után már kész is lett a mennyei étel.
Komolyan mondom ilyen finomat soha nem ettem a leve is elképesztően sűrű volt.
A hölgy elmondta hogy a leves holnapra lesz az igazi mikor összeérnek az ízek.
Próbáld ki te is ezt a receptet!

Forras