Hírek
Így bán­nak a váci bör­tön­ben a kis­lá­nyát ha­lálra éhez­tető apá­val

A gyön­gyösi kő­fa­ragó most a váci fegy­ház­ban spár­tai kö­rül­mé­nyek kö­zött várja a má­sod­fokú tár­gya­lást.

 

Tavaly májusban szülei holtan találták csontsoványra fogyott kislányukat, a másfél éves K. Kiarát. A boncolás szerint az alig három és fél kilós csöppség éhen halt. A bíróság szerint a szülők felelősek voltak kislányuk haláláért, ezért az anyát 18, az apát 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta.

Gusztáv összetört a súlyos ítélet hallatán. Kiszámolta, kedvezménnyel leghamarabb tíz év múlva szabadulhat. A kőfaragót az is megviselte, hogy az egri börtönből a sokkal spártaibb körülményeket biztosító váci fegyházba került. Egyelőre csupán egy elítélttel osztozik a zárkáján.

A fiam telefonon arra panaszkodott, hogy rossz volt az ügyvédje stratégiája, ezért kapott ilyen súlyos büntetést – mondta a Lokálnak K. Gusztáv édesanyja, Irénke néni, aki el sem ment az ítélethirdetésre, mert, mint mondta, nem bírta volna elviselni a szégyent. – Guszti keserűen beszélt a jövőjéről, reménytelennek látta a helyzetét. Másnap újra hívott, akkor már ő vigasztalt engem. Megígérte, hogy erős lesz, a fegyházból is harcolni fog, hogy bebizonyítsa ártatlanságát.

Gusztáv semmit nem tud a 18 év fegyházra ítélt egykori élettársa, Médea sorsáról. Arról sincs tudomása, hogy a budapesti Gyorskocsi utcai börtönből melyik fegyházba szállították. Bár az ítélethirdetés közben egymás mellett ültek a vádlottak padján, még a folyosón sem válthattak szót egymással.

Forrás