Hírek
Hosszú Facebook-bejegyzést írt Orbánról és a migránsválságról, mindenki “kedvenc” bukott miniszterelnöke

Hosszú Facebook-bejegyzéssel jelentkezett, mindenki “kedvenc” bukott miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc:

A szokásjogtól eltérve a miniszterelnök tegnap nem számolt be az Európai Tanács múlt heti üléséről. Persze értem én. Mert ha megtette volna, ki kellett volna mondania, hogy bár lesz még dolgunk és feladatunk a menekültekkel, de a menekültválságnak vége. Európába nem érkezik több menekült, mint a 2015-ös válság előtti “normál” években. Az idei év első öt hónapjában 40 ezer ember. Ez három százaléka a csúcsidőszaknak. Magyarországon júniusban kevesebb 20 határsértőt fogtak el. Ez már nem válság, ez rutinfeladat.

Gyurcsány arról is ír, a most érkezők most érkezők nem háborús területről jönnek, hanem többségében jobb életet kereső afrikai bevándorlók, akiknek befogadásáról tényleg szabadon dönthetünk, sőt, arról is döntöttek, hogy a menekültek bármely országba történő befogadása csak önkéntes alapon történhet.

„Vége tehát a harcnak, mely eddig is főként a kormány hazugságaira épült. Lehet kormányozni. Foglalkozni a rohamosan értékét vesztő forint gondjával, a ténnyel, hogy a betegek 40 százaléka tovább élhetne jobb orvosi ellátás mellett, a drámaian hiányzó munkaerő gondjaival, de nem folytatom. Tessék kormányozni. Kevesebb hazugság, kevesebb propaganda, több munka. Erre van szükség” – zárta bejegyzését.

Forras