Hírek
Gyermekvédelmi otthont hoznak létre az egyedül érkező, kiskorú menedékkérőknek

A kormány egy teljesen új, a fiatalkorú menedékkérők elhelyezését szolgáló aszódi gyermekvédelmi otthon kialakításáról döntött, amely sem jogilag, sem fizikailag nem lesz a jelenleg is a településen működő javítóintézet része – közölte a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság csütörtökön az MTI-vel.

A fiatalkorú menedékkérők ellátása minden unós és nemzetközi kötelezettségnek megfelel és ezután is meg fog felelni. Az egyedül érkező kiskorúak továbbra is különleges bánásmódban fognak részesülni, a családokkal érkezőket nem választják el hozzátartozóiktól – áll közleményükben.

A kísérő nélküli kiskorúak ellátását a jövőben is gyermekotthoni keretek között fogja a kormány biztosítani. Aszódon egy üres ingatlant „újítanak fel erre a célra, ahol mások mellett a kísérő nélküli fiatalkorúakat is elhelyezik, jelentős pedagógiai tapasztalattal rendelkező szakemberekre bízva őket” – írták. Szó sincs arról, hogy büntetés-végrehajtási intézményben vagy javítóintézményben helyeznék el őket – szögezték le a napokban megjelent sajtóhírekre reagálva.

MTI

A Gyermekvédelmi otthont hoznak létre az egyedül érkező, kiskorú menedékkérőknek .

forras…..