Az amerikai Vermont egyik gazdálkodója elkeseredésében lelocsolta híg trágyával a határőrség járőrkocsiját, miután a határőrök a sokadik kihívásra sem voltak hajlandóak intézkedni azzal összefüggésben, hogy a szomszéd konkurens vállalkozások nagy számban, illegálisan alkalmaztak migránsokat.

A Vermontban tevékenykedő farmer vállalkozó, Mark Johnson annyira elkeseredett és elégedetlen volt az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynöksége által az illegális bevándorlókkal szemben megtett tényleges lépéseket illetően, hogy végül, utolsó fegyverként folyékony trágyát vetett be annak érdekében, hogy igazára felhívja a figyelme.

Mark Johnson azt állítja, hogy a mezőgazdasági tevékenységből származó megélhetését gyakorlatilag teljesen tönkretette az utóbbi években az, hogy számos környező gazdaságban illegális bevándorlókkal végeztetnek el minden munkát.

Johnson szerint a migránsokat alkalmazó cégek miatt az ő farmja csődközeli helyzetbe került, de emellett a bevándorlók miatt megjelent a környéken a prostitúció és rettenetesen megromlott a közbiztonság.

A farmer – saját elmondása szerint – akkor lett rendkívül dühös, amikor sokadszorra is azt a választ kapta a hívására kiérkező határőrségi járőröktől, hogy ők nem mehetnek be a feltehetően illegális migránsokkal teli farmokra, mert azok magánterületek.

A határőrök fellépésével való elégedetlenségét végül Johnson azzal fejezte ki, hogy folyékony marhatrágyával locsolta le a határőrség járőrautóját. A férfinak bíróság elé kell állnia tette miatt.

Forras