Ötletek
Ezt a 7 dolgot soha ne fogyaszd elalvás előtt

Vannak, akik nagyon nehezen tudnak elaludni, vagy felébrednek az éjszaka közepén és nem tudnak visszaaludni. A nyugtalan alvásnak több oka is lehet, próbáljuk meg megoldani.

Jó, ha nem fordulunk rögtön a különböző altatókhoz, mert könnyen megszokhatja a szervezetünk.
Inkább figyeljünk oda arra, hogy az alábbi dolgokat ne fogyasszuk semmiképp elalvás előtt.

1.Víz

A vízfogyasztás elengedhetetlenül fontos, azonban mindezt napközben, és soha ne elalvás előtt tegyük. Fizikai munka közben nagyon fontos, hogy testünk megfelelően tudjon párologtatni. Éjszaka minimálisat párologtatunk, ezért nem is szükséges, hogy igyunk. Ha lefekvés előtt iszunk, akkor felébredünk, hiszen kell mennünk a vécére.

2.Kávé

Koffeintartalma miatt jó, ha mellőzzük legalább 1-2 órával lefekvés előtt. Különben izgatottak leszünk, felmegy a vérnyomásunk, és nem fogunk tudni aludni. Kerüljük a koffein tartalmú üdítőitalokat is.

3.Zsíros ételek

A zsíros élelmiszereket nehezen emészti meg a szervezetünk. Éjszaka pedig, ha dolgozik a gyomrunk, akkor nem fogunk tudni aludni. A fehérje tartalmú élelmiszerek gátolják az alváshoz szükséges szerotonin megfelelő termelődését.

4.Fűszeres, vagy savas élelmiszerek

Ezek az élelmiszerek gyomorégést okoznak, és megakadályozzák a gondtalan alvást. Ha lehet a magas savtartalmú paradicsomot is mellőzzük elalvás előtt.

5.Pizza

A sok sajt, és a paradicsom negatív hatással lehet az alvási fázisra. Zsír, és savtartalma miatt felborul a bioritmusunk, a gyomrunk elkezd emészteni. Még akár gyomorégéssel kell szembesülnünk.

6.Csokoládé

A magas cukortartalmú élelmiszerek úgy viselkednek, mint a koffein, nem fogunk tőlük nyugodtan aludni. A cukor, és a koffein álmatlanságot okoz.

7.Alkohol

Bár az alkoholtól elálmosodunk, mégis éjszaka közepén felébredhetünk, hiszen nyugtalanságot okoz. Sőt, még a vécét is gyakrabban kell látogassuk, ha túl sok alkoholt iszunk.

Forras