Ötletek
Ez történik a testünkben, ha szalonnát eszünk. Elképesztő kijelentések!

Nagyszüleink nem hiába tudták, hogy télen szalonnát kell enni, és amellett dolgozni keményen, mert csak így maradhat “formában” az ember, és dacolhat a kinti hideggel, meg a vírusokkal.

A szalonna ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz A-, D- és E-vitamint, ugyanakkor javítja a szervezet ellenálló képességét, és javítja a közérzetet is.

Azonban eléggé sok legenda terjedt el az elmúlt években a szalonnafogyasztás ártalmairól, ezért jó ha most eloszlatunk pár tévhitet.

1. A szalonna hizlal

Ez nem feltétlenül igaz, hiszen ha módjával esszük, nem okoz elhízást. Azok, akik nem küzdenek gyomor-, máj- vagy hasnyálmirigy panaszokkal, azok nyugodtan napi 10–30 g szalonnát megehetnek.

2. A szalonnak egy nagyon “nehéz” étel

Ez is egy mítosz. Annak, akinek nincsenek emésztési-, vagy epepanaszaik, a szalonna jótékonyan hat az egészségükre.

3. A szalonna egészséges zsírokból áll

A szalonnákban lévő zsírokra szüksége van a szervezetünknek, ami a rossz koleszterint növekedését is megállítja. 100 g szalonnában 70–100 mg koleszterin van, és csekély ahhoz képest, hogy 100 g marha vesében 1,126 mg koleszterin van.

4. A szalonnát kenyérrel enni nem káros

Ha az ember egészséges, akkor ez nagyon tápláló és ártalmatlan eledel, főként, ha mellette még sok zöldséget is fogyasztanak.

Szerző: tudasfaja.com