Hírek
Európa szégyene! Minden eddiginél botrányosabb döntést hoztak Ausztriában!

Az összes disznóhúsból készülő étel lekerül az “étlapról” a salzburgi állami bölcsődékben és óvodákban. Az ok: “a muszlim gyerekek miatt van erre szükség” – nyilatkozta a sajtónak Anja Hagenauer polgármester-helyettes.

A szülőket annak ellenére meglepte a döntés, hogy az már egy ideje érvényben van, ám eddig nem kapott nagyobb nyilvánosságot. Nem Salzburg az első város, ahol érvénybe lépett – mostanában népszerű kifejezéssel élve – a lex bécsi szelet.

Az osztrák Kronen Zeitung a ServisTV-re hivatkozva arról számolt be, hogy a disznóhús óvodákból való kitiltása már egy ideje megtörtént. Azonban a döntést nem indokolták és alig kapott nyilvánosságot, ami elég sok kérdést vet fel.

A rendelettel a muszlim szülők és gyerekek kedvében akartak járni, akik a vallási előírások miatt nem ehetnek disznóhúst. Bregenz után Salzburg a második olyan tartományi főváros, amelyben az állami óvodákban nem szolgálnak fel sertéshúst a gyerekeknek.

A német sajtó a híres bécsi szelet nyomán “Schnitzel-Verbot”-ként, azaz a bécsi szelet betiltásaként hivatkozik az eseményekre – annak ellenére, hogy az eredeti bécsi szelet borjúhúsból készül.

A ServusTV megbízásából egy közvélemény-kutató cég felmérést is készített, amely szerint az osztrákok 78 százaléka nem ért egyet azzal, hogy kitiltsák a bölcsődei étkezésből a sertéshúst. A disznóhús vallási előírásokra való hivatkozás miatti kitiltását az óvodákból pedig 92 százalék ellenzi.

A jobboldali ÖVP szerint a Schnitzel-rendelet igazolhatatlan és azt azonnal vissza kellene vonni.

Érdekes, hogy a lisztérzékeny, laktózérzékeny gyerekek miatt miért nem történnek hasonló változások? Vagy a vegetáriánus osztrák emberek miatt hogyhogy van még húsfeldogozás??!!

forrás