Aktuális
Elfajult a vita – Toroczkai üzent a Jobbiknak

A hétvégén Facebookon ment az üzengetés a Jobbik elnöke és az ásotthalmi polgármester között.

Először péntek este posztolta Toroczkai László, hogy állítása szerint négy nappal a választás után Sneider Tamás, valamint többen még a Jobbikból arra próbálták rávenni az elnökséget, hogy támogassák a pártkasszából az Együttet, hogy Juhász Péterék vissza tudják fizetni a vesztes választás miatt a kampánytámogatást.

„Szerencsére ezt a hazaárulást sikerült megakadályoznunk az elnökségben, de ekkor már tudtam, hogy a Jobbikot csak úgy lehet visszaterelni az eredeti útra, ha megnyerem az elnökválasztást” – írta Toroczkai.

Pár órával később szintén Facebook-oldalán reagált Sneider Tamás. A Jobbik elnöke közölte: „befejeztem Toroczkai Lászlóval mindennemű párbeszédet”. Hozzátette: „nem azért, mert 10. napja képtelen válaszolni a levelemre, hanem azért, mert ordas hazugságot írt rólam”.

Az ásotthalmi polgármester szombaton erre is reagált, szerinte „Sneider Tamás az Együttel kapcsolatban nem cáfolt semmit, csupán nyilvánosan lehazugozott, és azt írja, hogy beszünteti a párbeszédet velem (mintha eddig lett volna bármilyen párbeszéd)”. Toroczkai hozzátette: „Tamás, Te is tudod, hogy nem csupán szóban, de még az elnökségi levelezőlistán is szó volt az Együtt vezetőinek, Gyurcsány és Bajnai embereinek pénzügyi megsegítéséről, Jobbikos forrásból. Pereljetek be, és kiderül az igazság”.

Mint írja, „volt még néhány ilyen ügy, ami az utóbbi időben vált világossá, végleg bizonyítva azt, hogy Ti mást értetek néppártosodás alatt, mint amiről én beszéltem korábban”.

A Jobbikban a választás után tisztújítást tartottak, melyen Sneider Tamás ellen Toroczkai László indult az elnöki posztért, végül 54:46 arányban előbbi nyert. Ezután Toroczkai bejelentette, hogy platform alakítását kezdeményezi a párton belül „Mi magunk” néven, melyhez a parlamenti frakció tagjai közül egyedül Dúró Dóra jelezte csatlakozási szándékát. A múlt héten végül Dúrót kizárták a frakcióból, Toroczkaival kapcsolatban pedig etikai vizsgálat zajlik a párton belül.

Forras