Hírek
Egyesek már most nem fizetnék a számlát, mert azt hiszik, a választások után a szocik ingyenessé teszik a rezsit
Ha az Orbán-kormányt leváltják, ingyenes lesz a rezsi – olvasónk levele szerint ilyen, Gyurcsány Ferenc választási igérgetéseihez köthető szóbeszéd kelt szárnyra különösen azok körében, akik az április 8-ai választásra hivatkozva tagadják meg közüzemi díjtartozásuk megfizetését a követeléskezelő cégekkel szemben. Olvasónk hozzáteszi, véleménye szerint a választópolgár emlékezete rövid, a 2010-2014 közötti rezsicsökkentés túl régen volt már, és egyes rétegeknek a migráció huszadrangú kérdés a mindennapi megélhetési gondok mellett. Mint a levél hangsúlyozza, “nem szabad őket átengedni a baloldalnak“.

Olvasónk arról ír, egy olyan cégnél dolgozik, amely többek között gáz, áram és más jellegű közüzemi díjak követeléskezelésével foglalkozik. Állítása szerint az utóbbi hetekben látványosan megnőtt azon ügyfelek száma, akik a tartozásuk kiegyenlítését az április 8-ai választásokra hivatkozva utasítják el. Mint egyes adósok mondják, ha „leváltják Orbánékat“, utána ingyenes lesz a rezsi. Olyan extrém vélemény is elhangzott, hogy „a választást követő akasztások után, az Orbánéktól visszavett vagyonból Gyurcsány és a szocik ingyenessé teszik a rezsit”. Olvasónk szerint néhány hete még csak néhány adós hivatkozott a választási eredmények kivárására, ma már százak, és a számuk nő.

Arról portálunk is beszámolt, hogy a Demokratikus Koalíció nemrégiben megtartott nagykaniszai fórumán Gyurcsány Ferenc arról beszélt, kormányra kerülésük után havonta az első két köbméter víz és az első 50 kilowatt óra villany díját mindenkinek elengednék.

Olvasónk megemlíti, gyakran kilépve az íróasztal mögül eljut a társadalom olyan rétegeihez is, ahová a szociológusok is csak szökőévente. Véleménye szerint a társadalomnak van egy olyan középosztály alatti rétege, amely nagyobb, mint azt a jobboldali politikusok, és véleményformálók gondoljákés akiknek az elmúlt 8 évben sem lett jobb. Számukra a mindennapi megélhetés ma is kemény küzdelem. Körükben olvasónk szerint jelenleg igen nagy a protest-hangulat, és

ha erre szociális demagógiával és gyűlöletkampánnyal rájátszik az ellenzék és el tudja vinni őket szavazni, akkor a saját tábor teljes mozgósítása sem biztos, hogy elég lesz.

Megjegyzi, ezeknek az embereknek a migráció problémája sokadrangú kérdés, és miközben a jobboldal kampányának ez áll a középpontjában, az ellenzéktől

az ingyen rezsit, a 13. havi nyugdíjat, meg az örök életet (+20 évet) hallják. És mivel a választópolgár emlékezete rövid, a 2010-2014 közötti rezsicsökkentés már nem játszik ebben a küzdelemben.

Olvasónk úgy látja, mivel forgolódik Fidesz-KDNP szavazói körökben is, azt tapasztalja, hogy még aki tökéletesen tisztában is van a migráció veszélyeivel, „már az is rosszul van ettől a témától”Ennek 2015-2016-ban megvolt a helyzeti energiája, de mára egész egyszerűen túl lett hajtva, és kontra-produktívvá vált. Hozzáteszi, a fent említett „rezsi érzékeny” és szociális demagógiára vevő mélyrétegnek is mondania kellene valamit a Fidesz-KDNP-nek,

nem szabad őket átengedni a baloldalnak, mert még akár bajba is kerülhetünk.

Fotó: mandiner.hu

A Egyesek már most nem fizetnék a számlát, mert azt hiszik, a választások után a szocik ingyenessé teszik a rezsit .

Forras