Aktuális
Egy német szerzetes keményen nekiment Merkelnek! “ez az út a semmibe vezet”

A történelmi templomok lerombolása komoly üzenetet hordoz Németországban, mondta az M1-nek egy baden-württembergi bencés szerzetes.

Az utóbbi öt évben kétezer templomot számoltak fel Németországban, miközben az iszlám rohamosan terjeszkedik. Szaúd-Arábia 200 új mecset építését vállalná, segítve a tömeges migrációval érkezetteket vallásuk gyakorlásában. Új mecset húznak fel többek között a Baden-Württemberg tartománybeli Karlsruhéban és Echterdingenben, illetve Türingiában, Erfurt környékén is.

Németországban már nagyon sok éve létesítenek mecseteket az épületek hátsó udvarán, meséli az M1 riporterének Augustinus, bencés szerzetes. Úgy véli, hogy a mecset is egy szimbólum, jelképezi, hogy ezek az emberek megérkeztek, és gyakorolni akarják a saját vallásukat. A muszlimok észre fogják venni szerinte, hogy a keresztények közül milyen kevesen járnak templomba. Ez a muszlimok számára azt jelenti, hogy az övék az igaz vallás, mert a kereszténységnek már nincsenek hívei, teljesen kiüresedett, emelte ki a szerzetes.

Augustinus barát úgy látja, hogy nagyon sokat kellene tennünk azért, hogy ezt megakadályozzuk. Európa népeinek legalább érezniük kellene, hogy ez az út a semmibe vezet. Ha a templomaink elpusztulnak, velük együtt sokkal több minden pusztul el, mint egy vallás, mutatott rá. A szerzetes arról is beszélt, hogy közösségük néhány éve feloszlott, mert nem volt utánpótlás. Az egykori bencés kolostor ma üresen áll. Mint elmondta: a folyamat azóta felgyorsult, az utóbbi 25 évben csaknem a felére csökkent a vallásukat gyakorló keresztények száma.

Forras