Ötletek
Egy hétköznapi fűszerrel győzte le a rákot, miután felhagyott a hagyományos kezelésekkel

Egy lenyűgöző orvosi “csodának” köszönhetően, amely még a doktorokat is szó nélkül hagyta, egy 67 éves hölgy sikeresen leküzdötte a leukémiát egy hétköznapi fűszer, a kurkuma segítségével.

Miután az évekig tartó hagyományos kezelési módszerek sikertelennek bizonyultak, Dieneke Ferguson természetes terápia felé fordult.

Az orvosok megjegyezték, hogy az övé az első dokumentált eset, amelyben a páciens a hagyományos kezelési módszereket feladva, egy fűszer segítségével épült fel a rákból.

Három kemoterápiás kezelésen és négy őssejt transzplantáción átesve Mrs. Ferguson rákja továbbra is szóródott a testében.

Kurkuminnal a rák ellen

Ezután kezdte el a természetes terápiát, ami napi 8g kurkumint jelentett (a kurkumában található hatóanyag). A vegyület gyors és drámai eredményeket produkált.

A kurkuma egy ősi ázsiai gyógynövény, amelyet régóta alkalmaznak a betegségek kezelésére, és mivel eddig kevés tudományos vizsgálatot végeztek vele, Dieneke története rendkívül fontossá vált a kutatók számára.

A rák, amelynek átlagosan 5 éves a túlélési esélye, egyre fokozódó fájdalmat okozott Dieneke hátában és már a második visszaesését tapasztalta.

A csodaszer hatása

Miután 2011-ben Mrs. Ferguson elolvasott egy cikket erről a módszerről, úgy gondolta, hogy semmi veszítenivalója nem lesz, ha ad neki egy esélyt. Mint végső megoldás, megpróbálkozott vele.

A tabletták ugyan nem olcsóak, – egy 10 napos adag 50 font (nagyjából 17.500 Ft)- de annyi kurkumát szinte lehetetlen megenni, amellyel ezt a mennyiséget sikerülne bevinni. A kurkumának ugyanis 2%-os a kurkumin koncentrációja.

Mrs. Ferguson orvosai dokumentálták az esetet a British Medical Journal Case Reports-ban:

“Legjobb tudomásunk szerint ez az első olyan eset, amelyben a kurkumin kézzelfogható eredményt hozott egy progresszív betegség kezelésében, hagyományos terápiás módszerek alkalmazása nélkül.”

“A további vizsgálatok szükségesek a kurkumin rákterápiában mutatott hatékonyságáról, hiszen lényegében alig van rá tudományosan bizonyított eredmény.” – jegyezte meg Dr. Abbas Zaidi.

Továbbá a kutatók hozzátették:

“A páciens további rákellenes kezelés hiányában is képes volt fenntartani az állapotát és az elmúlt 5 évben jó egészségnek örvend.”

Jamie Cavenagh professzor kihangsúlyozta, hogy a fűszer nem biztos, hogy mindenkinek beválik és nem szabad hatalmas reményeket támasztani felé.

“Sok betegem szed kurkumint a kezelése különböző fázisaiban. Nem vagyok ellene.”

“Dieneke reakciója a legjobb volt a kurkuminra, amit valaha is megfigyeltem és azért is teljesen egyértelmű, hiszen semmilyen más kezelési módot nem alkalmazott mellette.”

Forras