Aktuális
Brüsszel orra vérzik, bemostunk nekik egy rendeset – A külföldi lapok a Fidesz elsöprő győzelméről írnak

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a vasárnapi országgyűlési választás eredményei visszaigazolják az elmúlt 8 év kormányzati intézkedéseit, egyúttal egy világos üzenetet jelent Brüsszel számára is.

A legfrissebb eredmény itt olvasható: 95,1%-os feldolgozottságnál még a 2/3-ad is meglehet a Fidesznek

A külföldi sajtó is figyelemmel kísérte a magyar választásokat. Meg is volt erre az oka, hiszen Magyarország elsősorban Brüsszel bevándorláspolitikáját fenyegeti.

Az előzetes eredmények tekintélyes külföldi sajtóorgánumok oldalaira is felkerültek.

Deutsche Welle arról ír, hogy az Orbán Viktor vezette Fidesz a vasárnapi választások egyértelmű győztese. A 85 százalékos feldolgozottság szerint 49,2 százalékot kapott a Fidesz-KDNP,  ezzel pedig a nemzeti erők kétharmados többséget szerezhetnek a parlamentben: a 199 képviselői helyből 133-at szereztek meg. A német lap megemlíti: a kormányváltó erőként aposztrofált Jobbik átlagosan 20 százalékos eredményt tudott produkálni.

A liberális brit Independent is arról értekezik, hogy Orbán Viktor bevándorlásellenes, keresztény kultúrát védő üzenete megtette hatását, hiszen soha nem látott részvételi aránnyal nyert pártja.

Brüsszel orra vérzik

Ezzel a velős címmel a Breitbart közölt cikket a vasárnapi választás eredményéről. Az amerikai lap szerint az eredmény elsősorban európai bürokratákra nézve hátrányos, valamint Soros Györgyre nézve is. Elsősorban ugyanis ők voltak azok, akik a Fidesz meggyengülésében bíztak.

Politico szintén elsöprő Fidesz-győzelemről tudósít. Az ellenzékről azt írja: töredezettsége és megosztottsága miatt szerepelt ilyen rosszul a választáson.

Egy dologban egyetért mindhárom lap: a Fidesz nagy valószínűséggel kétharmados többséggel kezdhet neki a következő négy év munkájának.

Forras