Aktuális
Borzalmas rész­le­tek de­rül­tek ki a határvadászok bu­szá­nak bal­ese­té­ről

A bal­eset­ben a sofőr és az egyik rendőr halt meg, töb­bek­nek küz­de­nek az éle­té­ért. Lap­in­for­má­ciók sze­rint az egyik rend­őr­nek mind­két lábát am­pu­tálni kel­lett…

A teljes testületet sokkolta a miskolci Készenléti Rendőrség állományához tartozó határvadászok hétfői balesete. A rendőröket Kelebiáról szállította az Észak-magyarországi Közlekedési Központ autóbusza, amikor Kecskemét közelében, az M5-ös autópályán két kamionnal ütköztek.

p>Az autópályát lezárták, több mentőhelikopter érkezett a sérültekért, de a busz sofőrjén, Gy. Eleken, valamint a járőrvezető határvadászon, Németh Gergely rendőr törzsőrmesteren már nem lehetett segíteni. Több sérültet ki kellett vágni a buszból. A két áldozaton kívül összesen tizenöten sérültek meg, hárman súlyosan. A Bors szerint az egyik sérült rendőr mindkét lábát elvesztette a balesetben, az ő életéért még hétfő este is küzdöttek.

A járaton több mint egy tucat egyenruhás utazott. A busz eleje szinte felismerhetetlenségig szétroncsolódott, az ott ülő sofőrnek esélye sem volt a túlélésre. Rajta kívül Német Gergely törzszászlós is életét vesztette. Ő egy egy év körüli gyermeket hagyott hátra, írja a Blikk.

A sofőr kollégája megrendülten beszélt Gy. Elekről.

Egy tapasztalt, lelkiismeretes, precíz ember volt, ezért is szállította ő a határvédőinket. Mind emberileg, mind szakmailag egy kiváló kollégát veszítettünk el. Egy emberként gyászoljuk – mondta a munkatárs a Borsnak.

Forras