Az FBI egy­kori ügy­nöke azt álltja, hogy az al-Kaida nevű ter­ror­szer­ve­zet ko­rábbi ve­ze­tő­jé­nek, Oszama bin La­den­nek a leg­ki­sebb fia bosszút es­kü­dött édes­apja meg­ölé­séért. Hamza bin La­dent az év eleje óta a leg­ke­re­set­tebb ter­ro­ris­ták kö­zött tart­ják szá­mon Ame­ri­ká­ban.

Ali Soufan korábban az FBI ügynöke volt. Számtalan olyan levelet olvasott az elmúlt években, amelyet a 28 éves Hamza írt. Azt állítja, hogy ezekből egyértelmű lett számára, hogy mire is készül Oszama bin Laden legkisebb fia. A brit Daily Mail arról ír Ali Soufan beszámolóira hivatkozva, hogy Hamza lehet a terrorszervezet következő vezetője. A 28 éves, szélsőséges nézeteket valló férfinak az a legfőbb célja, hogy bosszút álljon apja haláláért. Az FBI exügynöke azt állítja, hogy még félelmetesebbé teszi a helyzetet, hogy Hamza ugyanazokat az eszközöket és fordulatokat használja a beszédeiben, amiket egykoron édesapja is. A fiatal terrorista már évek óta szerepel a dzsihadista szervezet különböző videóiban, amelyekben rendre Amerikát jelöli meg fő ellenségként.

A 2011-ben, egy katonai akció során kivégzett Oszama leveleiben szintén az volt olvasható, hogy annak örülne a legjobban, ha a legfiatalabb örököse lépne a nyomdokaiba. Hamza bin Laden egyébként Oszama második nejétől született. Őt és a terrorszervezet vezetőjének két másik feleségét is letartóztatták a 2011-es katonai művelet során, és egy ideig Pakisztánban tartották őket fogva. 2012-ben aztán a három nőt a gyermekeikkel és az unokákkal együtt kitoloncolták Szaúd-Arábiába, ahol mind a mai napig élnek.

Szakértők egyébként arra számítanak, hogy Hamza vezetése alatt az al-Kaida ismét a világ legveszélyesebb terrorszervezetévé nőheti ki magát.

Ez egyben azt is jelentené, hogy komoly harc alakulhatnak ki köztük és az Iszlám Állam dzsihadista harcosai között, hogy eldöntsék, kik a terror urai. 

forrás: