A ’90-es évek elején, Magda Marinko és a nagy maffialeszámolások idején írta ki valaki a Szeged táblára ezt a néhány szavas előtagot: “Ahol a nyakad…”. A jelenkor Soros-pénzen működő NGO maffiózóinak is van nevük. Úgy hívják őket: MigSzol. Hogy nekik mi információink szerint a legújabb ötletük? A német példa alapján önkormányzati lakásokhoz juttatni a migránsokat.

VARGA-BÍRÓ TAMÁS – PestiSrácok.hu

Angela Merkel Wilkommenskulturját, azaz a migránsok befogadásának és letelepítésének forgatókönyvét a nyugati példákból már jól ismerjük, hiszen Münchentől Bayreuthig, Berlintől Stuttgartig mindenhol alkalmazzák. Ennek első lépése a havi rendszerességgel, apanázsként juttatott pénzbeli segély. A juttatás két részből tevődik össze: az alapellátásra utalt pénzből és a személyes kiadásokra utalt, úgynevezett zsebpénzből. Ez a német államnak évente többmilliárd eurójába kerül.Számoljuk hozzá e költségekhez azokat a kiadásokat, amelyek a szociális háló kiterjesztésével járnak. A migránsok ingyenes orvosi ellátásban részesülnek, ingyenes szűrővizsgálatokra jogosultak, s esetleges kórházi gondozásuk költségeit is átvállalja az állam. mellette a karitatív szervezetek ruha-, és élelmiszersegélyeiből is nagy arányban részesülnek. Ehhez tevődik hozzá az önkormányzatok által biztosított ingyenes lakhatás. Ez a tendencia nemcsak Németországra igaz, hanem majd minden olyan nyugati államra, mely a befogadás politikájával élt. Franciaország és Anglia szintén hasonló cipőben járnak. S vajon hálásak a migránsok ezért az állami gondoskodásért? Aligha. Az egész világsajtót bejárta tavaly szeptemberben az a hír, mely szerint az angliai Lutonban egy nyolcgyermekes migráns család egyszerűen visszautasította a nekik kiutalt önkormányzati lakást, mondván, hogy az 5 (!) szobás házban nincs étkező. A hazai menekültszállók jó részében pedig a migránsok tiltakozása miatt az angolvécéket kellett úgynevezett ázsiai típusú, rozsdamentes fém-guggolós vécékre kicserélni.

A migránsokat örömmel látják, a külhoni magyarok 2004-es megtagadása ellen viszont nem tiltakoztak. Fotó: avarosmindenkie.blog.hu