Hírek
A migránssimogatókkal fizettetnék ki Németországban a kedvenceik ellátását, persze ez már nem tetszik

Amikor 2015-ben Németországot sosem látott migrációs hullám érte  a menekültszervezetek és a gyülekezetek felhívást tettek közzé a németországi lakosságnak, hogy segítsenek – írja a Blick.ch.

 

Mindössze egy aláírásra volt szükség, ezért hatalmas sikere volt a felhívásnak. Észak-Rajna-Vesztfáliában 7000 bevándorlóért vállaltak így garanciát a német polgárok, akik azt hitték, hogy nem lesznek következmények. Ám Észak-Rajna-Vesztfália most benyújtja a számlát.

Pénteken, az észak-rajna-vesztfália-i közigazgatási bíróság megindította az eljárást két kezes ellen, akik aláírták, hogy vállalják a bevándorlók ellátásának a költségeit, de mikor fizetésre került volna a sor nem tettek ennek eleget.

Az első esetben egy leverkuseni férfi a vádlott, akitől 1700 Eurót követel szociális juttaásokra Észak-Rajna-Vesztfália.

A második esetben egy gütersloh-i férfi egyenesen két bevándorló ellátási költségeinek a fedezésére kötelezte el magát. Tőle 5185 Eurót követelnek, de ő sem akar fizetni.

Sok segítő azt hitte, hogy a migránsok gyorsan beilleszkednek a német társadalomba és néhány hónap múlva dolgozni fognak és képesek lesznek önmagukat eltartani, ám ez nem így lett.  A számlát pedig most kifizetteti az állam azokkal, akik garanciát vállaltak.

Németországban sok hasonló per várható az elkövetkező időszakban.

Forras