Hírek
A magyar vidék és a pesti kerületek is elutasítják, hogy Soros önkormányzati bevándorlásszervező irodákat létesítsen

Az önkormányzatok nem kérnek Soros György bevándorlásszervező irodáiból, sem pedig abból, hogy a magyar falvakat és városokat migránsok lepjék el – mondta a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke. Szita Károly (Fidesz-KDNP), aki egyben Kaposvár polgármestere is, ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy a hírek szerint Pécsen és Debrecenben Soros hálózata már hozzá is látott a migránsok beözönlését segítő önkormányzati bevándorlásszervező irodák felállításához.

Szita Károly azt mondta, hogy aggodalommal figyeli polgármester kollégáival a Brüsszelből és “Soros György környékéről” érkező híreket, melyek szerint a brüsszeli vezetés felső korlát nélküli betelepítést támogatna. Eszerint azok lennének a célországok, ahol nincs vagy kevés a migráns, így Magyarország lenne az egyik fő célpont.

Soros György abban érdekelt, hogy beavatkozzon a magyar országgyűlési választásokba, a bevándorlásellenes kormányt leváltsa, mert a “migrációpárti” ellenzéket szeretné az ország élén látni”

– mondta a városvezető, hozzátéve, hogy a polgármesterek azonban nem akarják a településeik nyugalmát feladni, mert akkor a biztonság egyik pillanatról a másikra megszűnne.

Két bevándorlásszervező iroda helyszínét – Pécset és Debrecent – már be is jelentették.”

– mondta el az önkormányzati szövetség vezetője, aki szerint:

Soros György több százezer dollárt oszt majd ki az elkövetkező hetekben azért, hogy a migrációt támogató politikáját a lehető legszélesebb körben Magyarországon is érvényre tudja juttatni.”

Emlékeztetett, egy éve mintegy 2500 település vezetőjével levelet írtak Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, azt kérve, tegyen le a kötelező betelepítési kvóta iránti szándékáról. Úgy látszik azonban, nem tettek le erről a szándékukról, sőt még nagyobb erővel akarják érvényre juttatni, ám abból “a magyarok nem kérnek” – mondta.

Budapest se legyen migránsparadicsom

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere azt közölte: a budapesti kormánypárti polgármesterek csatlakoznak Szita Károly MJVSZ-elnök kezdeményezéséhez, mert a fővárosi kerületek sem szeretnék, ha a bevándorlást segítő irodák nyílnának.

Hozzátette, 2016 januárjában a XXI. kerület is elutasította a kötelező kvótát, mert nem kérnek azokból az illegális bevándorlókból, “akiket Brüsszel ide akar telepíteni a nyakunkra”.

Büszkék vagyunk arra, hogy Budapest az egyik legbiztonságosabb európai város, büszkék vagyunk a kultúránkra, és arra is, hogy karácsony közeledtével a családjainkat biztonságban tudhatjuk”

– mondta Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere.

Szerinte a magyar főváros nemcsak a fejlődése, szépülése, hanem a biztonságossága miatt is vonz nagyon sok turistát.

Nem szeretnénk úgy járni, mint Németország vagy Olaszország, ahol a migránsok gyakorlatilag ellepték a nagyvárosokat, mi szeretnénk megőrizni a magyar kultúránkat”

– közölte a polgármester.

Borbély Lénárd arról is beszélt, mindennek azért is van kiemelt jelentősége Csepelen, mert 2014-ben ott (Budapest 17. országgyűlési egyéni választókerületében) olyan képviselőt választottak Szabó Szabolcs (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP) személyében, aki szerinte teljesen szembemegy az ott élők akaratával.

Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa “személyesen és pártján keresztül is azt támogatja, hogy 15 ezer embert betelepítsenek Magyarországra, Budapestre, és ha már ő itt helyben képviselő, akkor akár Csepelre is”.

– tette hozzá Borbély Lénárd.

A XXI. kerületi Ady Endre úti lakótelepen tartott sajtótájékoztatón a polgármester kiemelte, hogy a városrészben számtalan önkormányzati lakás van, és ezeket eddig a rászoruló családoknak utalták ki.

Azt mondta, nem szeretnék, ha – a nyugat-európai országokhoz hasonlóan – arra kényszerítenék őket, hogy ezekből a lakásokból a magyar családokat kiköltöztessék, mivel a helyükre migránsokat kellene betelepíteni.

Forras