Ötletek
6 szuper módszer, amivel a muslicák még az otthonod közelébe se mennek majd!

Ha azt veszed észre, hogy jobban már nem tudod elrejteni a termékeket és úgy tűnik, hogy semmi nem használ ellenük, akkor először is dobd ki vagy használd fel ki az összes túlérett vagy rothadó gyümölcsöt, azután próbáld ki a következő trükköket.

1# Szűretlen almaecet

Önts egy kevés, nagyjából 0,5-1 dl almaecetet egy pohárba. Fedd le egy darab celofánnal, műanyag fóliával és rögzítsd oda egy befőttes gumival. Ezután szúrj ki rá lyukakat, hogy a muslicák be tudjanak jutni. Egyszerűen képtelenek lesznek ellenállni az almaecet aromájának, és ha egyszer berepültek, már nem fognak tudni kijutni.

2# Ecet és mosogatószer

Ha úgy találod, hogy a muslicák ellenállnak a műanyag fóliának, akkor próbálkozz azzal, hogy pár csepp mosogatószert adsz az almaecethez és hagyd fedetlenül a poharat. A muslicák bele fognak fulladni az oldatba.

3# Papírtölcsér és gyümölcs

Önts egy kevés ecetet egy pohárba és helyezz bele egy kis darab, nagyon érett gyümölcsöt. Ezután tekerj fel tölcsérnek egy papírdarabot és rögzítsd a pohárhoz, hogy a tölcsér szája az ecetes gyümölcshöz vezessen, de ne érjen hozzá. A muslicák bele fognak repülni a csalogató aroma miatt, de kijönni már nem lesznek képesek.

4# Tej, cukor és bors

Szintén egy nagyon egyszerű és hatékony módszer. Keverj össze 2 dl tejet, 4 evőkanál cukrot és egy teáskanál őrölt borsot és melegítsd össze nagyjából 10 percig. Ezután öntsd át egy sekély edénybeül. A muslicák hamar bele fognak repülni és benne is maradnak.

5# Vörösbor

Ahogy az almaecetet, úgy a bor aromáját is nagyon szeretik a muslicák. Hagyj kinn egy nyitott szájú palackot benne egy kevés maradék borral. Az illat oda fogja vonzani őket, berepülnek az üveg szűk száján, de kijönni már nem fognak és belehullnak a folyadékba.

6# Házi muslica papír

Készíts házi muslicapapírt. Ahogy a legtöbb rovar úgy a muslica is vonzódik a sárga színhez, így érdemes szerezni valahonnan egy citromsárga kartonpapír darabot. Ha ez megvan, kend be mindkét oldalát méz és papírragasztó keverékével. Akaszd fel a konyhába a kuka közelébe vagy arra a részre, ahol a muslicák. leggyakrabban előfordulnak.

Forras